ویتامین آ (A)

ویتامین آ (A) یکی از انواع ویتامین‌ها است.

این ویتامین یک ویتامین محلول در چربی است. این ویتامین به دو صورت وجود دارد.

رتینول: که فقط در غذاهای حیوانی یافت می‌شود

کاروتن: که هم در غذاهای حیوانی و هم غذاهای گیاهی یافت می‌شود.

بعلت محلول بودن در چربی , این ویتامین می‌تواند در داخل بدن ذخیره گردد ازاینرو مصرف بیش از اندازه آن می‌تواند موجب مسمومیت گردد. این مسمومیت خود را به شکل درد مفاصل ,هیپرکلسیمی , ریزش مو, دل بهم خوردگی, اسهال, استفراغ ,بی اشتهایی , تاری دید, قاعدگی نامرتب, پوسته پوسته شدن پوست, خستگی , سردرد نشان خواهد داد و این در حالی این که کمبود این ماده مغذی می‌تواند منجر به عقیمی مردان ,شب کوری و گزروفتالمی گردد.

مقدارمورد نیاز این ویتامین برای افراد بالغ معادل ۱۰۰۰۰ واحد بین المللی (IU یا International Unit) است.

از جمله منابع این ویتامین می‌توان به روغن کبد ماهی, هویج, سبزی‌های سبز و زرد, زرده تخم مرغ, شیر و فرآورده‌های آن, مارگارین و میوه‌های زرد.

نویسنده : dampezeshk_online در ساعت ٩:٤٧ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٥/٧/٢۸
Comments نظرات ديگران      لینک دائم      افزودن به دلیشس